Wereldwijd is de Pallini Limoncello de nummer 2! Pallini heeft een geschiedenis die terug gaat tot in 1875. Halverwege de 20ste eeuw werd de limoncello het belangrijkste product voor Pallini.
Het geheim van het succes is de kwaliteit! Pallini limoncello wordt gemaakt van I.G.P. Sfusato citroenen, die groeien aan de Amalfikust in de buurt van Napels. De citroenen worden op natuurlijke wijze geteeld (100% natuurlijk) en met de hand geplukt. Vervolgens weken de schillen van deze citroenen in pure alcohol, alvorens het geheel door toevoeging van suiker tot een mooie likeur gemaakt wordt. Het ware geheim van Pallini limoncello gaat echter schuil in een oud familierecept. Pallini limoncello is zuiver en puur van smaak. De kleur is identiek aan die van vers geperst citroensap, niet helemaal helder en zacht geel-groen. Aan Pallini limoncello worden geen geur- en smaakstoffen toegevoegd. Je ruikt en proeft pure citroenen. De afdronk is fris en zoet, maar niet stroperig.
Food pairing
Te drinken bij elke gelegenheid, op elk moment van de dag of nacht, alleen of met vrienden, deze nieuwe drank, uniek in de wereld heeft een alcoholgehalte van 26%. De Pallini Limoncello laat zich ook goed mixen in heerlijke cocktails, bijvoorbeeld de Pallini Spritz of Limonic that Rocks, Limoncello met tonic !
Recept voor Limonic that Rocks: Neem een flink glas. Vul deze ruim met ijsblokjes. Wist je dat ijsblokjes ook kant en klaar te koop zijn in de supermarkt? Heel handig om in huis te hebben. Schenk dan 1/3 deel ijskoude Limoncello op het ijs en 2/3 deel koude Tonic. Garneer het glas eventueel met een schijfje citroen en een takje rozemarijn. Salute!