Dit is één van die iconische wijnen uit Portugal, het merk dateert uit de 15e eeuw en is verbonden met de Portugese ontdekking van Brazilië.
Pera-Manca is het merk dat de Eugenio de Almeida Stichting reserveert voor uitzonderlijke wijnen, alleen gebotteld wanneer de wijnmakers het gevoel hebben dat de wijn deze status verdient. De rode wijnen worden gemaakt van Trincadeira en Aragonez rassen. Ze hebben een volle rijke smaak met aroma's van rijpe bessen en hints van gedroogd fruit. De hoge kwaliteit tannines verlenen de wijn een natuurlijke duurzaamheid, de wijnen zijn bestemd voor opslag in een kelder en hebben een lange levensduur. Sinds de lancering in 1990 werden er nog maar 16 oogstjaren geproduceerd nl. 1990, 1991, 1994, 1995, 1997, 1998, 2001, 2003, 2005, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 & 2014.
Food pairing
De perfecte wijn bij rood in de oven gebakken of gegrild vlees en wildgerechten