Food pairing
Een heerlijke wijn ideaal bij rood (gegrilde) vleesgerechten
Druiven: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Amarela, Tinta Roriz, Sousão & Vinhas Velhas
De druiven komen van een perceel van zeer oude wijngaarden (zo'n meer dan honderd jaar oud) waar een blend van meer dan 30 verschillende inheemse druivensoorten werd aangeplant. De grond is overwegend leisteen (zwarte leisteen). Deze wijnstokken, geplant in een dichtheid van 7.000 wijnstokken per hectare, leveren gemiddeld 400 g per stok op, wat overeenkomt met 2,8 ton per hectare. Daarmee behoren deze wijnstokken tot de laagste opbrengsten per hectare ter wereld.
De druiven werden, na een zorgvuldige handmatige selectie op de sorteerband, ontsteeld en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks (die elk tot 3.000 kilo druiven bevatten) bij een gecontroleerde temperatuur van 24 °C met mechanische remontage gedurende 9 dagen. De wijnen van de oude wijngaarden werden vervolgens opgeslagen in roestvrijstalen tanks gedurende de volledige duur van de malolactische fermentatie en werden daarna 20 maanden lang gerijpt op 225 liter nieuwe Franse Allier eiken vaten
Alcoholgehalte
14 %vol
pH: 3,75
Bewaren en serveren
Serveren bij 17-19 °C
4,5/5 - Vivino (100 ratings)