Dit zijn jonge wijnen voor onmiddellijke consumptie, makkelijk te drinken en bij meer informele gelegenheden.
Deze roséwijn EA van Fundação Eugénio de Almeida presenteert zich in het glas in een helder zalmroze kleur. Frisheid en fruit kenmerken deze rosé uit de Alentejo. Fijne aroma's en een frisse afdronk maken de totaalindruk compleet.
De eerste wijnen werden geproduceerd in 1992. De lijn van EA wijnen bestaat uit 4 verschillende wijnen, een witte, rosé, een rode en een rode reserve. Ook een witte en rode BIO wijn werden aan het gamma toegevoegd.
De initialen EA staan voor Eugenio de Almeida, de stichter van het wijnhuis Cartuxa.
Food pairing
De perfecte wijn bij voorgerechten en hapjes, zeevruchten, pizza (mozzarella), salades & Oosterese gerechten
Druiven: Aragonez, Syrah, Alfrocheiro, Touriga Nacional
Gisting vindt plaats in roestvrijstalen containers bij een gecontroleerde temperatuur tussen 24-27°C