Food pairing
De perfecte wijn bij rood- en wit vleesgerechten, kabeljauw, zeevruchten & kaas
Druiven: 55% Arinto, 45% Antao Vaz
Na de oogst worden de druiven gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C in roestvrij stalen tanken en deels in Franse eiken vaten. Vervolgens rijpt de wijn op de wijnmoer
- bezinksel in wijn dat zich vormt na de gisting of na een bepaalde tijd van opslag ook droesem genoemd - nog eens 12 maanden met battonage - is een techniek die gebruikt wordt bij het maken van wijn. In het vat wordt de most waarop van nature een laag gistcellen gaat groeien tijdens en na de alcoholische gisting geroerd. De laag gist op het oppervlak wordt met stokken of staven (Frans: "batons") door de langzaam in jonge wijn veranderende most geroerd. Zo krijgt de wijn meer smaak. De techniek wordt ook bij champagne toegepast.
Uiteindelijk blijft de wijn nog 6 maand op de fles vooraleer ze op de markt komt.
Alcoholgehalte
13 %vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 10-12°C