Webshop » Meer wijnen » Rode Wijn » Azores Wine Company Isabella A Proibida 2016 Tinto, Pico

Azores Wine Company Isabella A Proibida 2016 Tinto, Pico

HEA01 Azores Wine Company Isabella A Proibida 2016 Tinto, Pico

€ 20,95

Levertijd 5-7 werkdagen - Voorraad: 2

Briljant robijn-paars van kleur. In de neus explosieve aroma's van zure kers, cranberry, zuur bier, runderbloed en zeespray. In de mond, sappig rood kersenfruit, een watertandende zuurgraad en een uitgesproken zoutgehalte. Funky en pittig in het midden van het gehemelte, eindigend met met umami beladen smaken van vlees, zeewier en natte steen. Indrukwekkende helderheid en concentratie in de afdronk.
 
Azores Wine Company werd gestart in 2014 door partners Felipe Rocha, Paulo Machado en Antonio Maçanita. Het voornaamste doel van dit project is om het unieke karakter van deze wijnen, vaak met een uitgesproken ziltigheid, wereldwijd bekend te maken. Daarnaast wordt er ook heel veel aandacht besteed aan het cultiveren en vooral ook conserveren van autochtone druivenrassen zoals terrantez do pico, arinto dos açores en anderen.
  
Food-Pairing   
Isabella's hoge zuurgraad maakt het een prachtige rode wijn oor zeevruchten, en de concentratie geeft het een grote veelzijdigheid. Champignons, wild en rijke visgerechten zijn allemaal geweldige combinaties.
 
Druiven: Isabella 
Een zeer bijzondere wijn op basis van van de isabella druif. Een hybride soort die aangeplant werd nadat de grote phylloxera epidemie alle traditionele druivensoorten op het eiland vernietigd had. De Portugese wijnautoriteiten hebben vandaag echter liever dat er terug enkel met authentieke Portugese druivensoorten gewerkt word en daarom werd de naam van de druif noodgedwongen geschrapt voor export. De wijnmaker besloot dan ook om de wijn a proibida te dopen, oftewel ‘de verbodene’. Deze wijn is bijzonder fris, met aroma’s van exotisch fruit en een zeer uitgesproken ziltigheid. Echt een bijzonder product.
  
Achter de Isabella A Proibida van Azores Wine Company schuilt een bijzonder verhaal. De Isabella druif die hiervoor gebruikt wordt werd namelijk verboden door de Europese Unie. Vandaar dat de naam Isabella op het etiket ook rood doorstreept is. Voordat de druifluis aan het einde van de 19e eeuw toesloeg waren de Azoren een van de meest productieve teeltgebieden in Europa met een productie van enkele miljoenen liters, Nadat de druifluis toegeslagen had werd de productie teruggebracht tot minder dan 25.000 liter. Als noodoplossing werd de druivensoort isabella aangeplant welke resistent is tegen phylloxera. Azores Wine Company heeft een oud perceel van deze unieke varieteit gered om te laten zien dat deze druif in staat is om spectaculaire wijn te maken.
 
De druiven worden handmatig geoogst en getransporteerd in manden van maximaal 40KG waarna de selectie plaats vindt. De fermentatie en rijping vindt plaats is roestvrijstalen tanks van 600 tot 1000L.
 
Alcoholgehalte
12% 
 
Conserveren en serveren
Serveren bij 14 - 16 ºC 
 
Awards & Critics
   

Gerelateerde productenfree-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: