Eindelijk een alcoholvrij alternatief voor wijnliefhebbers.
Wil je een glaasje wijn, maar moet je toch rijden? O% riginal is het antwoord voor een gezondere levensstijl.
De eerste alcoholvrije wijn in Portugal. Zalmroze van kleur, met aroma's van pittige rode vruchtenthee, bosbes en veenbes. In de mond, fris, knapperig, met een aroma van bosbessen en veenbessen
José Maria da Fonseca lanceerde het assortiment O% riginal, het eerste alcoholvrije wijnmerk in Portugal, samengesteld uit drie referenties: rood, wit en rosé. De afbeelding, ontworpen door Omdesign, is bedoeld om de kenmerken en voordelen van deze nieuwigheid te weerspiegelen, evenals de kenmerken van een ontwrichtend en innovatief product dat oproept tot een nieuwe degustatie-ervaring. Gekozen om een jonger en ongecompliceerd publiek aan te trekken, geven de vormen die op dit label zijn aangebracht, hen een eigentijdse, globale en minimalistische uitstraling, waarbij het onderscheidende element wordt benadrukt: 0% alcohol.
Food pairing
Heerlijk bij gegrild vlees, pizza of pasta.
Druiven: Syrah 100%
Een roséwijn gemaakt van Syrah, die normaal gevinifieerd werd op 24 ° C. Na fermentatie wordt de wijn gedealcoholiseerd door een fysisch proces (draaiende kegel). De Spinning Cone Column (SCC) is een ideale oplossing voor wijnen en andere dranktoepassingen vanwege het vermogen om alcohol op zeer milde wijze te verwijderen, zonder het product aan hoge temperaturen of drukken te onderwerpen, wat de delicate geur-, smaak- en textuurverbindingen kan beschadigen.
SCC is in feite een geavanceerde vorm van distillatie. In plaats van de wijn aan hoge temperaturen bloot te stellen, vindt het proces plaats onder vacuüm. Snel draaiende kegels in de vacuümkolom creëren een dampdunne film van wijn, waardoor de efficiëntie van het proces aanzienlijk wordt verbeterd. Hierdoor bereikt de wijn temperaturen rond de 35-45 °C en dan nog maar ongeveer 25 seconden.
Om het alcoholgehalte in tafelwijn effectief te verlagen, hoeft bovendien slechts een deel van het totale volume dit proces te ondergaan, waardoor elke impact op de organoleptische eigenschappen van de wijn verder wordt geëlimineerd, terwijl belangrijke kostenvoordelen ten opzichte van alternatieve processen worden geboden.
Alcoholgehalte
0,5% vol
pH: 2,9
Bewaren en serveren
moet fris worden geserveerd op een temperatuur van 5ºC
Critics & Awards