Webshop » Port » Vintage » Graham's Late Bottled Vintage 2015 Bicentenary

Graham's Late Bottled Vintage 2015 Bicentenary

ALGR02315 Graham's Late Bottled Vintage 2015 Bicentenary

€ 19,00

Levertijd 5-7 werkdagen - Voorraad: 2

Deze LBV is gemaakt van druiven afkomstig van vier van Graham's wijngaarden, elk met Vintage kwaliteit en stijl. De wijn bruist van heldere aroma's van bramen en zoethout, met achtergrondtonen van rockroos en munt die typerend zijn voor Touriga Franca, een variëteit die uitblonk in 2015. De voor- en achterzijde zijn versierd met prachtig reliëfdetails, geïnspireerd op een combinatie van de traditionele smeedijzeren balkons in Porto en de traditionele Portugese tegels (azulejo's) en dit om herinneringen op te roepen aan de charmante straten van Porto. 
 
Deze LBV toont de huisstijl van geconcentreerd fruit met extra kruidigheid, maar bedoeld om op jongere leeftijd benaderbaar te zijn dan zijn vintage tegenhanger. De Late Bottled Vintage Port 2015 is een herdenkingseditie, gebotteld in 2020, het jaar waarin Graham zijn tweehonderdste verjaardag viert (1820-2020). De LBV 2015 werd geproduceerd van druiven afkomstig van vier van Graham's wijngaarden op verschillende toplocaties in de bergachtige Douro-vallei. Charles Symington, de hoofdwijnmaker van Graham, schreef het volgende in zijn vintage logboek uit 2015: 'Geduld, het wachtspel spelen, waren de sleutelwoorden tijdens de oogst van 2015 in de Douro.' Het vertrouwen en de flexibiliteit om ons plukschema bijna dagelijks te herzien, zorgden ervoor dat elke druivensoort zijn volledige potentieel leverde. Volledig gerijpte bessen met een evenwichtige rijping waren de beloning. 
 
Food-Pairing
De veelzijdigheid kent geen grenzen. Deze LBV is overheerlijk bij chocolade desserts, vooral als er donkere en bittere chocolade wordt gebruikt, foie gras, subliem bij kazen zoals Roquefort & Gorgonzola alsook Portugese kazen. Superieur bij kaastaart en hoofdgerechten met filet mignon (superieur stukje rundsvlees) of een kalfsvleesschotel met bearnaise saus 
 
Druiven: Tinta Barocca, Touriga Francesa, Touriga Nacional
Late Bottled Vintage Port besteedt twee keer zo lang in hout als Vintage Port, aldus is het al op jongere leeftijd toegankelijk en wordt drinkklaar vrijgegeven. 

Alcoholgehalte
20%
 
Conserveren en serveren
Rechtopstaand bij een constante temperatuur van 12 °C bewaren. Na opening maximaal 1 maand houdbaar.
Serveer bij 18 °C.
De LBV's kunnen onmiddellijk worden gedronken. Een LBV heeft slechts een kleine hoeveelheid sediment in de fles omdat ze al zijn gefilterd. Vintage port moet binnen 2 dagen worden gedronken, LBV daarentegen blijft een maand goed nadat de fles is geopend. Daarom heeft een LBV-fles vaak een korte kurken dop die na opening kan worden gesloten. Er zijn ook een aantal LBV portwijnen met een lange kurk. Deze kunnen voor langere tijd in een kelder of wijnopslagkast worden bewaard en kunnen iets meer bezinksel bevatten 
zilver 
Critics & Awards
92/100 - Wine Enthusiast Tasted: May 2020
 
Tags: Graham's - Douro - Porto

Gerelateerde productenfree-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: