Een heerlijk smaakvolle en complexe witte biowijn, met een strogele kleur en groene reflecties. Citrus, vooral citroen en hints van wit fruit. Complex en iets romig, zuiver, rijk, fris en een intense en lange afdronk. Een wijn die uitsluitend wordt geproduceerd van biologisch geteelde druiven op het landgoed Esporão en die uitdrukking geeft aan de finesse van de wijnoogst, de verschillende bodems waar de wijngaarden zijn geplant en de varieteit van de druiven.
Een witte wijn met groenachtige reflecties. Heerlijke citrusaroma's, met een overwicht van grapefruit en papaja-tonen, geïntegreerd met een groen citroenblad.
In de mond heeft het een romige textuur, in evenwicht gehouden door de frisheid van tropisch fruit en een rijke en aanhoudende afdronk.
Een mooie wijn die perfect is om als jonge man te proeven en die heel goed gaat bij een mooie quiche Lorraine of een salade met blad en fruit.
Food pairing
Lekker bij quiche Lorraine, zeevruchten, gegrilde vis en salades - Probeer zeker eens vissalade !
Druiven: Antão Vaz 35%, Alvarinho 32%, Viosinho 33%
De druiven werden gedeeltelijk gefermenteerd in betonnen tanks. Na de gisting werd de wijn gedurende 4 maanden op fijne droesem gelaten, waardoor een uniek type micro-oxidatie mogelijk was dat het karakter van deze wijn respecteert en verbetert.
2021 was een regenjaar. Tijdens de vegetatieve rustperiode (herfst – winter) werden hogere neerslagwaarden geregistreerd dan het gemiddelde van de laatste 22 jaar, waarbij de temperaturen mild bleven. Deze neerslagwaarden zorgden ervoor dat aan het begin van de vegetatieve cyclus (lente) vrijwel alle bodems hun waterreserves volledig hadden hersteld. Knopbreuk vond eerder plaats en de hogere temperaturen tijdens de lente versnelden de vegetatieve ontwikkeling tot aan de bloei. In de zomer droegen de mildere temperaturen bij tot een regelmatige ontwikkeling van de vegetatieve cyclus, waardoor de rijping regelmatig en evenwichtig kon plaatsvinden.
Alcoholgehalte
14 %
pH: 3,19
Bewaren en serveren
10-12°C
Critics & Awards