De neus onthult geuren van droge abrikoos en citrus. In de mond komt de wijn zeer dun binnen maar wordt al snel breder van smaak, knapperig en mineraal. De afdronk is zeer fruitig, fris en lang. Een zeer elegante en fijne witte wijn met een wijde structuur in de mond (klassiek in de Viognier), perfect in evenwicht met de zuurgraad en de citroenachtige intensiteit van deze wijn.
Food pairing
Heerlijk bij vette vis, gegrild of in de oven, kan ook uitstekend gecombineerd worden met gegrild vlees zoals varkensvlees, lam en rundvlees
Druiven: 100% Viognier
Alcoholische gisting in Franse eiken vaten van 225 L gedurende 15 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 12 tot 14 °C
Heeft 5 maand veroudert in Franse eiken vaten voor de eerste keer gebruikt
Alcoholgehalte
11,5%vol
Totale Zuurgraad: 5,9 g/l
pH: 3,18
Bewaren en serveren
Serveren en drinken op 13°C
Critics & Awards