De oogst van 2011 is een sensationeel mooi jaar voor vintageport. Deze heerlijke JH Andresen Vintage 2011 portwijn is diepzwart van kleur, primaire aroma's van vlierbessen, moerbei, zwarte bessen en enkele minerale tonen. De tannines zijn inherent en subtiel aanwezig, maar ze zijn prima en volwassen, dus alles is zoals het moet zijn. Deze wijn moet u gedronken hebben.
De oogst van 2011, een topjaar, is door alle toonaangevende porthuizen als vintage gedeclareerd. Zo’n algemene declaratie is een indicatie voor de extreem hoge kwaliteit voor dat jaar. Dit gebeurde voor het laatst in 2007. De wijnen van 2011 lijken gemaakt voor de eeuwigheid. Het fruit is intens, superrijp en zeer aanwezig. De alom aanwezige tannines zijn rijp, rond en van een sublieme kwaliteit. Deze wijnen kunt u relatief vroeg drinken, maar 40-50 jaar rijping is moeiteloos haalbaar. 2011 worden vergeleken met de twee beste naoorlogse oogstjaren 1994 en 1963.
Food pairing
Deze port is heerlijk bij foie gras, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn al dan niet met chocolade
Druiven: Tinta Roriz, Touriga Francesa, Bastardo & Tinta Barocca
Alcoholgehalte
20 %vol
Bewaren en serveren
Serveren 16-18°C. Moet 6 tot 24u op voorhand gedecanteerd worden.
Vintage portwijn kan minder lang openstaan dan een reguliere port, wat betekent dat hij sneller oxideert. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Critics & Awards
91/100 - Wine Enthusiast Tasted: 11-Jan-2013
17,5/20 - Revista de Vinhos
Tasted: Dec 2013