Food-pairing
Ideaal na de maaltijd. Gaat heel goed met sterke kazen zoals, Stilton, Gorgonzola, Roquefort, blauwe kazen & Portugese Serra (Portugese schapenkaas). Het kan ook worden geserveerd met fruit of rijke chocolade desserts, en past uitstekend bij een goeie Cubaanse sigaar
Druiven: Touriga Franca, Tinta Amarela, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinta Roriz
Alcoholgehalte
20%
Bewaren en serveren
Ongeopend en goed bewaard is uw Vintage portwijn jarenlang houdbaar. Horizontaal bewaren, op een constante temperatuur van 15 °C weg van intense direct licht. Vintage portwijnen van 50 tot 60 jaar oud zijn geen uitzondering. Gezien deze wijn nog rijpt op de fles kan er met de tijd sediment gevormd worden, waardoor men de wijn moet decanteren voor het consumeren,
als u dus de bodem van de fles nadert, voorzichtig inschenken
Na het decanteren zal de wijn snel zijn hoogtepunt bereiken en wordt deze best geconsumeerd in de loop van de dag.
Drinken tussen 16º C - 18 ºC.
Critics & Awards