Espumante 3B Rosé staat op de pilaren van de drie Bs: Baga, Bical-druiven uit de wijnstreek Bairrada. De autochtone druivensoorten worden geperst tot een krachtig droge en heerlijk frisse mousserende wijn, die perfect past bij licht vlees en vis. Je kunt echt de Portugese oorsprong proeven, die kan worden omschreven als hard en wild, maar ook als fijn en oppervlakkig. De Bairrada is een ontroerend wijnbouwgebied dat nu landt als een heerlijke Espumante in het champagneglas.
Fijne en delicate parels. Aroma's van rijpe rode bessen zoals aardbei en framboos, toast, brioche en enkele minerale tonen. Seco, medium body, goede zuurgraad en zeer romige perlage. Lange persistente afdronk met kenmerken van rood fruit en mineralen.
Food-Pairing
Heerlijk bij gegrilde verse vis, carpaccio, kalkoenfilet lasagne, wit vlees en als aperitief
Druiven : 75% Baga & 25% Bical Méthode traditionelle met de tweede gisting op fles voor 4 maanden
Baga is de typische rode druif uit Bairrada en doet hier dienst als de Pinot Meunier druif in de champagne. Ze geeft wat volume en vinositeit aan de wijn. De Bical is een druif met redelijk wat zuren en zorgt voor de fraîcheur
Alcoholgehalte
11,5 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C)
Serveren 8 - 10°C
Critics & Awards
16,5/20 - Jancis Robinson Tasted: 10-Dec-2010
16/20 - Revista de Vinhos
Tasted: 01-Aug-2010
90/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 01-Feb-1990
87/100 - CellarTracker (30 notes)