Deze demi-sec mousserende wijn is goudgeel van kleur. Een floraal en fruitig aroma, zoals van appel. Kenmerkt een frisse, romige en aanhoudende afdronk.
Het was in 2002 dat Orlando Lourenço, destijds de beheerder en enoloog van het bedrijf van Murganheira, samen met zijn partners besloot om het bedrijf van Pernot-Ricard, de Raposeira, over te nemen. Orlando Lourenço ontmoette in 1986 een bekende champagne-expert, George Hardy, die hem het nauwgezette proces van champagneproductie leerde. Het gebruikte de productiemethode van champagne voor de productie van mousserende kwaliteitswijnen die de mousserende wijnen van de Raposeira ontwikkelden totdat het werd erkend als de leider op de markt in Portugal. Orlando Lourenço, geboren in Lamego, kon niet anders dan connecties hebben met het meest emblematische gezelschap van zijn geboorteland, Caves Raposeira, opgericht in 1898 door de familie Teixeira Vale. Zijn vader, die de beheerder van de wijngaarden was, had de helft van de productie als arbeidsloon op Quinta de Passariz, eigendom van de peetvader van Orlando Lourenço, een van Raposeira's oudste leveranciers. Het management van de Murganheira/Raposeira-groep werd altijd geleid door de herinvestering van winsten, zodat de kleine Agricultural and Commercial Society van Varosa, die in 1986 veertigduizend flessen verkocht, nu 1,8 miljoen flessen Raposeira en 1,1 miljoen flessen Murganheira verkoopt.
Food-Pairing
Uitstekend als aperitief, ook heerlijk bij foie gras, konijn met pruimen, desserten, salades, wit vleesgerechten, pasta, hors d'oeuvres en vis.
Druiven: Malvasia Fina, Cerceal, Gouveio Real
Methode champagnoise
Alcoholgehalte
12%
Conserveren en serveren
Serveren : 6-8 ºC
Awards & Critics
Tags: Douro