Barbeito Madeira 3 years dry
 Een droge madeirawijn  met een aantrekkelijke frisse neus, een droge fruitige smaak en een heerlijke afdronk met hints van citrusvruchten. 
 
   Food-pairing   
  licht gekoeld als aperitief met olijven en amandelen, aperitiefhapjes op basis van mayonaise , verderwild,  vismousse, ook zeer goed met romige voorgerechten, visgerechten en Indiase gerechten.  Gerookte zalm, sushi, kaviaar, tonijn, lichte soepen, salades, ham en droge vruchten zoals amandelen en walnoten. 
   Druiven:   
   Alcoholgehalte   
  20%  
   Bewaren en serveren   
  Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.  
  De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt  
  Serveren : 18°C 
  Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles. 
   Critics & Awards  
  Producent: Barbeito
Regio: Madeira  
Beoordelingen
Er zijn geen beoordelingen gevonden.

