Een delicate droge Madeira met een mooi citrus en abrikoos aroma en een frisse nootachtige afdronk.
Een uitstekende aperitief wijn.
Food-pairing
De perfecte aperitief, ook zeer goed met romige voorgerechten, visgerechten en Indiase gerechten.
Druiven : Tinta Negra Mole
Blandy's Duke of Sussex onderging fermentatie van de schil met natuurlijke gist tussen 24°C - 26°C in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen inox vaten. Na ongeveer 5 dagen vindt verrijking met druivenbrandewijn plaats, waardoor de fermentatie op de gewenste mate van zoetheid wordt gestopt. Blandy's Duke of Sussex werd overgebracht naar 'estufa'-tanks waar de wijn een cyclisch verwarmings- en koelingsproces onderging tussen 45°C en 50°C gedurende een periode van 3 maanden. Na 'estufagem' rijpte de wijn drie jaar in Amerikaanse eikenhouten vaten en onderging vervolgens filtering en klaring voordat de blend werd geassembleerd en gebotteld.
Wijnmaker
Blandy - Madeira Wine Association
Alcoholgehalte
19%
pH: 3,34
Bewaren en Serveren
Serveren : 16 - 18°C.
Decanteren niet nodig.
Kan enkele maanden na opening bewaard worden.