De kleur is donker goudbruin. Een typische Madeira neus: druiven, toffee en noten. De weelderige smaak is zoet met een rijke, volle body, complex met een honing afwerking en evenwichtige zuurgraad. Onberispelijk evenwicht.
Food-pairing
Uitstekende als dessertwijn bij chocolade, petit fours, koffie en kaas.
Heerlijk wanneer geserveerd in een breed glas met ijs en een citroenschil. ook chef's favoriet in de keuken voor het verbeteren van rijke sauzen.
Druiven: 100% Malvasia (Malmsey)
Wijnmaker
Michael Blandy & Chris Blandy. Het huis Blandy's dateert uit 1811 en is tot op heden nog steeds in handen van de oorspronkelijke familie. In 1925 trad Blandy's toe tot de Madeira Wine Association, met als doel zich efficiënter op de wereldmarkt te profileren.
Alcoholgehalte
19%
Bewaren en Serveren
Als aperitief serveren bij 10°C als dessertwijn bij 16°C
Decanteren niet nodig.
Kan enkele maanden na opening bewaard worden.
Critics & Awards
Bronze
- International Wine Challenge, 2009
Silver (Best In Class)
- International Wine & Spirit Competition, 2008
Commended
- Decanter World Wine Awards, 2009
Commended - International Wine Challenge, 2008
88/100 - CellarTracker (42 notes)
86/100 - Wine Spectator
Tasted: 30-Nov-1997