Een aroma van wilde kruiden, amandelen, rozijnen en thee. Zeer elegante 10 jaar oude verdelho madeirawijn met een fijne zuurgraad.
Food-pairing
De elegante fruit-kwaliteiten van deze half-droge madeirawijn maken het geschikt voor het serveren als aperitief, bij voorgerechten, olijven en gerookte ham.
Alsook prima te combineren met eendenlever- of ganzenleverterrine. De combinatie met een heldere ossenstaartsoep is klassiek. Heerlijk bij harde schapenkazen zoals manchego, belegen gouda & parmesan. Gerookte zalm en spaghetti.
Druiven: Verdelho
Alcoholgehalte
19 %
vol
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 11-12°C .
Vereist geen decanteren.
Is na opening nog maanden goed.
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.
Critics & Awards
Bronze
- International Wine Challenge, 2014
Silver
- International Wine Challenge, 2013
Silver
- International Wine Challenge, 2011
Silver (Best In Class)
- International Wine & Spirit Competition, 2010
Gold - International Wine Challenge, 2009
Commended International Wine Challenge 2010
Madeira Trophy International Wine Challenge 200
Verdelho Madeira Trophy International Wine Challenge 2009
90/100 - CellarTracker (9 notes)
17/20 - Jancis Robinson
Tasted: 24-Feb-2010
16/20 - Revista de Vinhos
Tasted: 26-Feb-2014