Deze Madeira Colheita wijn is goud-bruin van kleur en heeft een ongebruikelijke maar aangename neus van fruitige karamel. De smaak is zoet en evenwichtig, fruit op de achtergrond, maar de focus ligt vooral toch op karamel, walnoten en amandelen, met een licht bittere nootachtige afdronk
Food-pairing
Lekker bij kaas, ijs-, caramel- & koffie desserten
Druiven
: Tinta Negra
Alcoholgehalte
19%
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 18°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles
Critics & Awards
2011 Zilver - San Francisco International Wine Competition
2010 Bacchus De Plata - Concurso Internacional de Vinos Madrid