Een droge madeirawijn goud-groen van kleur. Aroma's van gedroogde vruchten dennen en hars. Minerale en frisse smaak, lange afdronk.
Food-pairing
licht gekoeld als aperitief met olijven en amandelen, aperitiefhapjes op basis van mayonaise, vismousse, ook zeer goed met romige voorgerechten, visgerechten en Indiase gerechten. Gerookte zalm, sushi, kaviaar, tonijn, lichte soepen, salades, ham en droge vruchten zoals amandelen en walnoten.
Druiven:
Alcoholgehalte
19%
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 18°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.
Critics & Awards
Gold
- International Wine Challenge, 2014
Silver
- International Wine Challenge, 2013
Bronze
- International Wine Challenge, 2010
Silver
- International Wine Challenge, 2009
Silver (Best In Class) - International Wine & Spirit Competition, 2008
Bronze - Decanter World Wine Awards, 2014
Silver - International Wine & Spirit Competition, 2014
Bonze - Decanter World Wine Awards, 2013
Silver - International Wine & Spirit Competition, 2013
Silver (Best in Class) - International Wine & Spirit Competition 2011
17/20 - Jancis Robinson
17/20 - Revista de Vinhos
- Tasted: 26-Feb-2014
92/100 - Jamie Goode
- Tasted: 02-Jan-1990
90/100 - CellarTracker (8 notes)