Barros lanceert een gelimiteerde, genummerde en exclusieve editie van een zeer speciale Tawny Port, die is gemaakt door het mengen van oude portwijnen uit de jaren 1950, 1960, 70, 80 en 90. Barros Special Edition 102 - Very Old Tawny vervolledigt de trilogie van wijnen uit de verzameling "A Century of Portuguese Talent", gemaakt ter gelegenheid van het eerste eeuwfeest van het House of Barros, opgericht in 1913
1.913 is precies het aantal beschikbare flessen van deze wijn, die van een "barnsteenkleur met groenachtige tinten, aroma's van abrikoos en gedroogde vijg, geroosterde amandel, nootmuskaat en hazelnoot, met tonen van kruiden en toast" zijn. Carlos Alves, de wijnmaker van portwijnen bij Sogevinus Fine Wines, beschrijft zijn melange als "zijdezacht, elegant en verfijnd, met een diepe afdronk, een combinatie van smaken van gedroogd fruit en curry, en een uitstekende frisheid".
De wijnen gebruikt in deze blend zijn gerijpt in kleine eiken vaten van 300 liter in de kelders van Barros in Vila Nova de Gaia. We hebben zorgvuldig vijf fusten geselecteerd uit de decennia 1950, '60, '70, '80 en '90 - genummerd 11080, 11083, 11086, 11133 en 11134 - en deze vermengd tot een absoluut inspirerende wijn, die niet alleen hulde brengt aan de geschiedenis van Barros, maar ook de vaardigheid eert van het blenden van portwijnen. A must have !
Food pairing
Heerlijk bij licht gezoete desserts zoals bvb crème brûlée, gedroogde vruchten en als aperitief
Druiven : Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão, Touriga Franca
Bewaren en serveren
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 12°C.
Serveren tussen 14-17°C. Kan na opening nog 6 tot 8 weken bewaard worden
Alcoholgehalte
20%
Critics & Awards
95/100 - The Wine Advocate Robert Parker
18,5/20 - Jancis Robinson