Prachtige donkere rood-paarse kleur. Complex floraal en fruitig aroma met hints van pruimen en cassis. Intens rond mondgevoel met een mooie balans. Discrete tannines en een lange fruitige afdronk van zwarte bessen
Zoals men weet, worden voor een vintage port enkel de beste wijnen van één bepaald oogstjaar gebruikt waarvan de hoge kwaliteit duidelijk wordt vastgesteld. De wijn wordt versterkt op de traditionele manier en veroudert verder op fles, in tegenstelling tot de Late Bottled Vintage, die voorafgaand aan de botteling een langdurige vatrijping ondergaat
Food pairing
Deze vintage is overheerlijk bij foie gras, chocolade, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn al dan niet vergezeld van een sigaar
Druiven : Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão, Touriga Franca
Bewaren en serveren
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 12°C.
Serveren 18°C. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Alcoholgehalte
20%
Critics & Awards