Een opmerkelijk elegante donkerrode vintage portwijn met aroma's van rijpe zoete vruchten en braambessen, kruidige aroma's van kaneel en peper. Deze elegante single vintage is goed gebalanceerd, heeft rijpe, evenwichtige tannines en een lange afdronk
Food-Pairing
Deze vintage is overheerlijk bij donkere chocolade en als digestief al dan niet vergezeld van een fijne sigaar. Heerlijk met kaas zoals Stilton of Gorgonzola. Maar u kunt ze ook opnemen in de maaltijd, bijvoorbeeld een steak au Poivre combineren met een dan wel een jonge Vintage portwijn
Druiven: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Francesa
Alcoholgehalte
20,5%
pH: 3,7
Conserveren en serveren
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 12°C.
Decanteren. Serveren bij 18°C. Klaar om nu te drinken.
Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Al deze wijnen kunnen gedronken worden na botteling, maar ze verbeteren aanzienlijk door flesrijping. Na verloop van tijd vormt zich een bezinksel in de fles. Vandaar dat het raadzaam is ze voor het serveren te decanteren. In het begin van de rijping is de kleur bijna zwart, het aroma complex, uiterst fruitig en floraal. De smaak is sterk en tanninehoudend, zeer gestructureerd en doordringend. Langzaam maar zeker veranderen deze wijnen van kleur en worden hun specifieke eigenschappen verder geaccentueerd.
Awards & Critics
16,5/20 - Revista de Vinhos
Tasted: 01-Dec-2009
91/100 - Wine Advocate Robert Parker
87/100 - Wine Enthusiast