Deze porto is afkomstig van de beste druivenstokken van de “Région Délimitée du Douro” en wordt gemaakt en gebotteld volgens traditionele methode. De oogst vindt plaats tussen begin september en eind oktober - uitpersen - gisting in eiken vaten - de most (de latere port) ondergaat een gistingsproces maar dit proces wordt gestopt door toevoeging van brandewijn van 77% vol , wanneer de gewenste zoetheid bereikt wordt. Verouderen van de wijn gedurende 10 jaar in vatenn waarna de wijn gescheiden wordt van het bezinksel en eventueel het alcoholgehalte aangepast wordt.
Een portwijn die bekend staat om zijn zachtheid, met een door noten en gedroogde vruchten gedomineerde smaak, die hij dankt aan zijn trage rijping op eikenhouten vaten.
Food-Pairing
Perfect bij desserts, fruit & (blauwe) kaas, eend of ganzelever met sinaasappel of
peer. Het ideale huwelijk: Een sigaar en porto.
Druiven
: Touriga nacional, Tinta roriz, Touriga franca, Tinta barroca
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
16 - 18°C