Deze porto is afkomstig van de beste druivenstokken van de “DOC Douro” en
wordt gemaakt en gebotteld volgens de traditionele methode. De oogst vindt plaats tussen begin september en eind oktober
Een tawny met een zeer elegant boeket, uitstekende smaak-eigenschappen en ook een zekere strengheid. Hij is zijdezacht, met de complexe en delicate smaak van droge vruchten en hazelnoottoetsen die een gevolg is van de lange vatlagering.
De Belgische meesterkok Roland Heelen heeft al vele jaren een eigen wijngaard in de Douro vallei, waar hij topwijnen en port maakt van inheemse Portugese druiven. De passie van de wijnmaker proef je in de kwaliteit.
Food-Pairing
Heerlijk bij gedroogd fruit, boerenham en wild; eenden- of ganzenlever met sinaasappel of peer;
Portugese kazen, belegen Goudse en blauwe kazen; desserts
Druiven
: Touriga nacional, Tinta roriz, Touriga franca, Tinta barroca
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
16 - 18°C