Deze porto is afkomstig van de beste druivenstokken van de “Région Délimitée du Douro” en
wordt gemaakt en gebotteld volgens traditionele methode. De oogst vindt plaats tussen begin september en eind oktober - uitpersen - gisting in eiken vaten - de most (de latere port) ondergaat een gistingsproces maar dit proces wordt gestopt door toevoeging van brandewijn van 77% vol wanneer de gewenste zoetheid bereikt wordt - verouderen van de wijn gedurende minstens 40 jaar in vaten - daarna wijn scheiden van het bezinksel en eventueel het alcoholgehalte aanpassen.
Een 40 jaar oude tawny met een zeer elegant boeket en uitstekende smaakkenmerken. Het is zijdezacht met de complexe en delicate smaak van gekonfijt fruit en walnoten, chocolade, kersen en vleugje sinaas als gevolg van de langdurige veroudering in vaten.
De Belgische meesterkok Roland Heelen heeft al vele jaren een eigen wijngaard in de Douro vallei, waar hij topwijnen en port maakt van inheemse Portugese druiven. De passie van de wijnmaker proef je in de kwaliteit.
Food-Pairing
Heerlijk bij gedroogd fruit, boerenham en wild; eenden- of ganzenlever met sinaasappel of peer;
Portugese kazen, belegen Goudse en blauwe kazen; desserts
Druiven
: Touriga nacional, Tinta roriz, Touriga franca, Tinta barroca
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
16 - 18°C