Lichte, zuiver rode kleur. Geurig en uitnodigend, met aroma's van rode bessen en steenfruit, ceder en gedroogde bladeren op de neus. In de mond vertoont het een aantrekkelijk en hartig karakter onderbouwd met levendige frisheid en een aanhoudende afdronk vergezeld van een licht kruidige toets.
Of ze het nu wil of niet, Filpa Pato zal altijd vergeleken worden met haar vader, Luis Pato, de beroemde wijnmaker in Bairrada. Ze staat echter heel stevig op eigen benen en heeft haar eigen naam gecreëerd in de wijnwereld.
Filipa heeft natuurlijk veel van zijn vader geleerd, maar heeft ook ervaring opgedaan met druiventeelt en wijnmaken in andere delen van de wereld, zoals Argentinië, Bordeaux en Australië. Daarnaast draagt haar man, een sommelier uit België, veel inspiratie en hulp bij. Filipa is toegewijd en vastberaden, met de wens om eerlijke, drinkbare en terroir-typische wijnen te produceren, met matige alcohol en een goede versheid. Iets wat ze met stijl beheert. Haar wijnen verschijnen als enkele van de meest interessante en smakelijke wijnen uit Beiras. De wijnen vertegenwoordigen ook een prima prijs-kwaliteit verhouding.
Food-Pairing
Wild en rood vleesgerechten. Een wijn zonder make-up en allure, de beste
keuze om een stevige maaltijd te vervoegen, dit omdat de post Quercus "als een mes" door eiwitrijk voedsel "snijdt"
Druiven : 100% Baga
Handmatige oogst, 50% alcoholische gisting in Franse eiken vaten en 50% in roestvrijstalen tanks met gecontroleerde temperatuur
Alcoholgehalte
11 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C)
Serveren 10 - 14°C. Kan tot 9 jaar na oogstjaar gedronken worden
Critics & Awards