Food pairing
Een wijn die zowel de traditionele als de moderne keuken kan begeleiden. Heerlijk bij sterk gekruide rode vleesgerechten alsook de rijkere wittevlees gerechten
Druiven: 30% Aragones, 30% Trincadeira, 20% Alicante Bouschet, 10% Alfrocheiro, 10% Tinta Ciada
Na de handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd. Fermentatie in roestvrijstalen vaten bij gecontroleerde temperaturen (25º) waarin de destage plaatsvindt. En 6 maanden gerijpt op Frans eiken.
Herdade dos Arrochais is een familielandgoed gelegen in Amareleja, in het midden van Alentejo.
Na de overname in 1990 brachten de passie en toewijding van de patriarch van de familie voor het land en de jacht hem ertoe om al zijn persoonlijke en patrimoniale middelen te investeren in het herstel van de bodem, de flora en fauna van het landgoed, evenals in de voorbeeldige herstel van de landbouwgronden met het oog op het herstel van de productiecapaciteit en kwaliteit ervan. De familie staat heel dicht bij de natuur. De bodem is dus 'nieuw leven ingeblazen', het land is herbebost en er is gezorgd voor dieren in het wild, waarvan een deel terug te vinden is in de etiketten. Het wordt hier tot 1.500 meter boven de zeespiegel wijn verbouwd.
Alcoholgehalte
14%vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C