Deze lichtrode wijn wemelt van zure framboos, gebakken rabarber, wilde aardbei, verweven met een lijn van reductie en omzoomd met verwaarloosbare tannines. Deze sappige, heldere, marinerode wijn is vanaf het eerste begin al watertandend en eindigt met een snufje steranijs en roze peper. Zeer karaktervol en een andere geïnspireerde creatie van António Maçanita. 6.666 flessen geproduceerd.
Erupção Vulcânica brengt de beste wijnen van de jaargangen 2018, 2019 en 2021 samen op zoek naar de expressie van de vulkanische bodems van Pico. Het is onze Volcanic Eruption.
Azores Wine Company werd gestart in 2014 door partners Felipe Rocha, Paulo Machado en Antonio Maçanita. Het voornaamste doel van dit project is om het unieke karakter van deze wijnen, vaak met een uitgesproken ziltigheid, wereldwijd bekend te maken. Daarnaast wordt er ook heel veel aandacht besteed aan het cultiveren en vooral ook conserveren van autochtone druivenrassen zoals terrantez do pico, arinto dos açores en anderen.
Food-Pairing
Een frisse, elegante, pittige en zoute rode wijn. Een ideale partner voor ovenschotels, vet vlees en, voor de meer stevige, klassieke Azoreaanse keuken van complexe visgerechten zoals caldeiradas en cataplana
Druiven: Malvarisco, Bastardo, Rufete, Saborinho, Agronómica, Aragonês, Castelão, Touriga Nacional en anderen
De lokale wetgeving staat niet toe dat de jaargang op het etiket van deze rode wijn staat.
30% hele trossen werden gefermenteerd met inheemse gisten gedurende 1 maand op schillen voordat het 30 maanden rijpte in inox en eiken vaten.
Alcoholgehalte
11% vol
Conserveren en serveren
Serveren bij 14 - 16 ºC
Awards & Critics
91/100 - The Wine Advocate August 2024
"The new NV Erupção Vulcânica was produced with grapes found in the old vines: Malvarisco, Bastardo, Rufete, Saborinho, Agronómica, Aragonês, Castelão, Touriga Nacional, etc. They've planted Malvarisco, Bastardo, Rufete and Saborinho, but they have very little, so they have to mix different vintages to achieve some volume. This is a blend of 2018, 2019 and 2021 that spent a few months in barrel before being kept in stainless steel. It is a pale, bright red, with red berry aromas and a medium-bodied palate with moderate alcohol of 11% and very good acidity. It's light and fresh, easy to drink. 6,666 bottles produced. It was bottled in May 2023. Drink Date: 2024-2028.” - 91 points, Luis Gutiérrez, Wine Advocate, August 22, 2024