Vernoemd naar de eigenaar van het landgoed in de Alentejo dat de familie Fonseca kocht in 1986.
Een robijnrode volle wijn met een complex fruitig, mineraal en floraal aroma zoals van cassis, bramen, zwarte peper, violet, zwarte chocolade, pruimen, hout. In de mond, zeer zacht en fluweelachtig, fruitig en zeer elegant met enige lichte tonen van tannines aanwezig, maar zeer zacht en goede complexiteit
in de lange afdronk.
Food pairing
Heerlijk bij varkensstoofschotel met rode wijn, jeneverbes en kruiden & tagliatelle met wilde eendenragout met gedroogde zwarte olijven
Druiven: 60% Grand Noir, 28% Touriga Francesa
, 12% Touriga Nacional
De oogst is handmatig, daarna worden de druiven zorgvuldig handmatig geselecteerd, waarbij de perfecte bessen en trossen worden gescheiden die zullen worden gebruikt. Het pletten van de druiven voor de extractie van de most gebeurt met de voeten in een kleine pers om te voorkomen dat de zaden breken en de wijn tannines van slechte kwaliteit krijgt. Een deel van de wijn wordt gefermenteerd in molens, het andere deel in klei-amforen gedurende acht dagen, gevolgd door 2 weken schilcontact. De wijn wordt overgebracht naar nieuwe Franse eikenhouten vaten waar het 14 maanden rijpt. Na de rijping wordt de laatste batch gemaakt en gebotteld zonder filtratie en stabilisatie.
Alcoholgehalte
13,5%vol
Bewaren en serveren
Serveren tussen 14-16 °C. Kan tot 12 jaar na oogstjaar gedronken worden
Critics & Awards
4/5 - Vivino (41 ratings)