Vernoemd naar de eigenaar van het landgoed in de Alentejo dat de familie Fonseca kocht in 1986.
Een robijnrode volle wijn met stevige, royale zachte tannines en rijpe, sappige zwarte vruchten en een middellange afdronk.
Herdade do Monte da Ribeira, waar de wijngaard zich bevindt, ligt op de weg naar Monsaraz (geboorteplaats van José de Sousa) en heeft een oppervlakte van 120 hectare, waarvan 72 ha wijngaarden. De bodem bestaat uit graniet. De wijnstokken met de rode variëteiten Trincadeira, Aragones en Grand Noir, werden geplant over de jaren heen, sinds 1950, door José de Sousa zelf.
De moderne wijnmakerij beschikt over 44 tanks van roestvrij staal en alle technologie die nodig is voor het maken van heerlijke rode wijn uit Alentejo.
Food pairing
Heerlijk bij gerechten van varkensvlees, lam, wild, rundvlees en sterke kazen.
Druiven: 50% Grand Noir, 32% Trincadeira, 18% Aragonez
9 maanden gerijpt op eiken vaten
Alcoholgehalte
14,5%
pH: 3,4
Bewaren en serveren
Serveren tussen 14-16 °C
Kan tot 10 jaar na oogstjaar gedronken worden.
Critics & Awards
Vinificatie & Veroudering
Een kleine portie werd gefermenteerd in kleipotten (potes de barro) de rest in roestvrij stalen tanks bij een temperatuur van 28ºC. Daarna heeft de wijn 9 maanden in Franse eiken vaten veroudert.