Webshop » Meer wijnen » Rode Wijn » Jose Maria da Fonseca Ripanco 2021 Tinto Private Selection

Jose Maria da Fonseca Ripanco 2021 Tinto Private Selection

NAJMF022 Jose Maria da Fonseca Ripanco 2021 Tinto Private Selection

€ 10,00 / VR

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

Deze soepele en elegante rode wijn heeft 6 maanden houtrijping gehad op nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten
Dat klinkt als een stevige wijn, maar de Ripanço is juist heel zacht en soepel, met zeer zachte tannines, een beetje kruidigheid en fijne frisse zuren. De soepelheid en zachtheid komt door de ripanço-techniekRipanço, een techniek, die teruggaat tot de Romeinse tijd en van oudsher gebruikt in het zuiden, waarbij de druiven handmatig ontsteeld worden. Gewoon een heerlijk smakelijke wijn.

De wijn heeft een diepe robijnrode kleur. Kenmerkt een aroma van zwarte bessen, koffie, bosbessen, frambozen & vanille. In de mond glad, evenwichtig, met een goede zuurgraad en rijpe tannines. De afdronk is medium lang.

Food pairing
Heerlijk bij rood vlees gerechten, gegrilde groenten, vette vis en pittige kazen

Druiven: Syrah (25%), Alicante Bouschet (10%), Aragonez (35%), Trincadeira (30%)   
Herdade do Monte da Ribeira, waar de wijngaard zich bevindt, ligt aan de weg naar Monsaraz en heeft een oppervlakte van 120 hectare, waarvan 72 wijngaarden. De wijnkelder, gelegen in het centrum van Reguengos de Monsaraz, combineert traditie en geschiedenis met de nieuwste technologie. Het is deze combinatie, een structurele constante in de seculiere geschiedenis van José Maria da Fonseca, die José de Sousa tot een sublieme creatie maakt, vermengd met handwerk en moderniteit. De traditionele wijnkelder (merkwaardig onder het maaiveld geïnstalleerd om het hele jaar door een koele en constante temperatuur te behouden), heeft twee molens om te wandelen en 114 amforen van klei voor fermentatie en een kabbeltafel. De moderne wijnkelder heeft 44 roestvrijstalen tanks en alle technologie die nodig is voor het maken van rode wijnen.
 
Het kabbelen, een techniek die in deze wijn wordt gebruikt, dateert uit de Romeinse tijd en wordt traditioneel in het zuiden van Portugal gebruikt voor het handmatig ontstelen van druiven. De kabbeltechniek bestaat dus uit het met de hand ontstelen van de druiven met behulp van een speciaal daarvoor ontworpen tafel (kabbeltafel) bestaande uit meerdere houten latten. Op deze manier worden de harde tannines van de steel niet geëxtraheerd, wat resulteert in een zachtere en zachtere wijn, met meer elegantie. 
 
Alcoholgehalte
14 %vol
pH: 3,4
  
Bewaren en serveren
Serveren 16 - 18 °C
Kan tot 5 jaar na oogstjaar gedronken worden.
 
Critics & Awards
87/100 - Wine Enthusiast Tasted: Aug 2020
3,9/5 - Vivino (349 ratings)
 
Oenoloog: Domingos Soares Franco
 
 

Beoordelingen

Er is 1 beoordeling gevonden.

nico1 november 2017 om 17:42

zo lekker voor dit geld sligro is de goedkoopste


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
lentedegustatie-portevinho-crop
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  




Webshop gemaakt met EasyWebshop