Hij maakt zijn wijnen strikt natuurlijk en traditioneel. Deze Baga wordt geperst in amforen, wat betekent dat er maar een heel klein beetje tannine uit de druiven wordt gehaald. Een zeer fruitige, lichte rode wijn.
François Chasans is caviste in Parijs, in 1998 proefde hij een Bairrada die hem ertoe bracht zelf wijn te maken in de regio, in het land van waar zijn vrouw vandaan komt. Quinta da Vacariça heeft ongeveer 3 ha, met enkele oude wijnstokken en andere recentelijk aangeplante wijnstokken. 2 ha in Tamengos, 100% Baga, 0,3 ha met 90 jaar oude wijnstokken met een verscheidenheid aan inheemse witte en rode variëteiten en 0,8 ha in Ventosa do Bairro. Hij doet aan biodynamische wijnbouw en zoekt de maximale representatie van het terroir, met het planten van verschillende klonen, lage opbrengsten, evenals klassieke wijnbereiding, lange stadia, met weinig tussenkomst. François , rusteloos en perfectionist, verkent zijn terroir alsof er goud in zit en na te zijn vertrokken met zijn Baga-goudklompje, bereidt hij de “nouvelle vague” van witte Bairradino's voor.
Food-Pairing
Wild en rood vleesgerechten
Druiven : Baga (100%)
Alcoholgehalte
12,5 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C). Kan tot 15 jaar na oogstjaar gedronken worden
Serveren bij 16 - 18 °C