Food pairing
Heerlijk bij vlees gerechten zoals fondue, kruidige gerechten en (blauwe) kaas
Druiven: 50% Touriga Nacional, 20% Tinta Roriz, 15% Jaen and 15% Alfrocheiro
Gisting in grote houten vaten en tanks van roestvrij staal, gedurende 20 dagen, bij een gecontroleerde temperatuur. Malolactische gisting in Franse eiken vaten en een rijpingstijd van 18 maanden om de structuur en complexiteit ervan te versterken. Winemaker is Hugo Chaves. Hugo werd geboren in 1972 in Viseu en studeerde Oenologie aan de universiteit Trás-os-Montes e Alto Douro. Sinds 1997 heeft hij met grote toewijding deelgenomen aan de oprichting van de Quinta de Lemos. Met zijn warme persoonlijkheid en creatieve geest is hij een geweldige oenoloog met een voorkeur voor intense, volle en smaakvolle wijnen.
Alcoholgehalte
14 %vol
Bewaren en serveren
Bewaren op een constante temperatuur van 12°C
Serveren bij 16°C