Food pairing
Heerlijk bij lamsvlees, rundvlees, wit vlees & wild
Druiven: Tinta Amarela (Trincadeira, Castelão), Baga & Jaen
Zoals Antonio zelf zegt: "Bourgondische benadering met het terroir van de Dão." Dit komt specifiek uit de subregio Serra da Estrela. Zoals al zijn percelen, zijn het meestal veldmengsels met ongelooflijk oude wijnstokken. Deze wijn is afkomstig van 2 oude wijngaarden die biologisch worden verbouwd en ook wat biodynamiek - de ene is meer Baga-dominant (60 jaar oude wijnstokken) en de andere heeft een blend van Tinta Amarela, Jaén en in totaal ongeveer 20 andere variëteiten. Bodems zijn overwegend roze graniet, geplant op 500 m boven zeeniveau.
Druiven worden met de hand geoogst en voorzichtig geperst om de extractie tot een minimum te beperken. Gisting vindt plaats in lagar met inheemse gisten. De wijn ondergaat een malolactische gisting in gebruikte Franse vaten en rijpt verder in gebruikt Frans en Oostenrijks eikenhout gedurende 18 maanden. Ongeklaard, ongefilterd gebotteld en enkel indien nodig minimaal SO2-gebruik
Alcoholgehalte
13%vol
Bewaren en serveren
Bewaren op een constante temperatuur van 12°C
Serveren bij 16°C. Kan tot 10 jaar na oogstjaar gedronken worden