Food pairing
Een heerlijke rode wijn, Uitstekend als aperitief, bij lichte gerechten (soepen, voorgerechten & salades). Subliem bij carpaccio van rundsvlees, en gegrild vleesgerechten
Druiven: 40% Touriga franca , 40% Tinta roriz, 20% Touriga nacional
De druiven die met de hand worden geoogst in dozen van 150 kg worden geplet en ontsteeld, vervolgens gisten ze in roestvrijstalen vaten waarvan de temperatuur niet hoger wordt dan 25 graden. Maceratie is net lang genoeg om de wijn de gewenste body en structuur te geven. Na de malolactische gisting in vaten, rust 20% van de wijn 12 maanden in Franse eikenhouten vaten, terwijl de rest wordt bewaard in roestvrijstalen vaten. De wijn wordt 18 maanden later gebotteld.
Alcoholgehalte
13,5 %
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18 °C. Kan tot 6 jaar na oogstjaar gedronken
Critics & Awards
4,3/5 - Vivino (32 ratings)