Donker robijnrode kleur. Op de neus, door mineralen aangedreven aroma's van rode bessen, bosbodem, groene kruiden en rook. In de mond snijdt de levendige zuurheid door een kern van bosaardbeien en zure kers, natte steen en stoffig mineraal in de afdronk
De Xisto Cru Tinto is één van die reeks wijnen die Luis als voorbeeld neemt en uitdrukking geeft aan de intens terroirgedreven stijl waarin hij opereert
Food-Pairing
Gegrild en geroosterd vlees, paddenstoelen, gerookt en gezouten vlees
Druiven: Rufete, Touriga Franca, Malvasia Preta, Alicante Bouschet & Donzelinho Tinto
Duurzaam verbouwde wijngaarden geplant van 1910-1933. Ondersteund in mica schist bodem van 650-700 m hoogte
Spontane fermentatie in gebruikte porto-vaten met behulp van inheemse gisten die op het fruit aanwezig is. 11 maanden op de droesem. Veroudert 22 maanden in Franse eiken gebruikte vaten
Alcoholgehalte
14,5%
Conserveren en serveren
Laat een uur voor het serveren decanteren. Serveren bij 16 - 18 ºC
Awards & Critics
16/20 - Revista de Vinhos