Tiago Cabaços een van de meest solide en opvallende namen van de nieuwe generatie Alentejo-wijnproducenten. Deze .BLOG is een zeldzame heerlijke rode wijn uit Alentejo.
Een diepe robijnrode kleur. Het herleeft bij opening van de fles, vrolijk, mineraal en het verleidelijke fruit van rode kersen, rode bessen en pruimen, plus discrete bloemige hints. Dit is een krachtige rode wijn, maar wel zacht, diep mineraal, intens en elegant, fris, met een fijne, zeer langdurige afdronk. Blog is een terroirwijn, gemaakt op de wijngaard en gekozen uit de beste wijnstokken met een extreem lage productie
Food-pairing
Heerlijk bij rood vlees, rosbief en gegrild vlees
Druiven: Alicante Bouschet, Touriga Nacional & Syrah
Druiven worden met de voeten geplet in roestvrijstalen lagar met gecontroleerde temperatuur. Achttien maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, de helft nieuw en de helft voor het tweede jaar gebruikt
In 2020 genoten we van een jaar met een lange, langzame rijping waarvan onze oudere wijnstokken en gebieden optimaal profiteerden en zo druiven opleverden met een eersteklas evenwicht tussen zuurgraad en tannines. De druiven werden met de hand geoogst en in kleine doosjes gedaan. De drie druivenrassen die het meeste voordeel haalden uit de uitzonderlijke vrijgevigheid van de natuur waren Syrah, Alicante Bouschet en Touriga Nacional, die perfect rijpe druiven opleverden. Met zo'n prachtige grondstof hebben we zo min mogelijk gedaan en de druiven voor zichzelf laten spreken. We hebben dus weinig meer gedaan door ze in onze roestvrijstalen lagares te vertrappelen, in overeenstemming met de beste tradities van de regio, waarna er rijping plaatsvond in nieuwe en tweedejaars Franse eikenhouten vaten, om de wijn zich in een pure vorm te laten uiten
Alcoholgehalte:
14,5%vol
pH: 3,4
Bewaren en Serveren
Serveren tussen 16 - 18 °C
Critics & Awards
4,3/5 (44 ratings)