Webshop » Madeira » Vintage » 1988 Cossart Gordon Boal Colheita

1988 Cossart Gordon Boal Colheita

ACG00488 1988 Cossart Gordon Boal Colheita

€ 290,00

Levertijd 5-7 werkdagen - Op voorraad

De Bual uit 1988, uitgebracht onder het label Cossart Gordon, komt uit Calheta met 115 g/l restsuiker en 9,04 g/l totale zuurgraad. Dit is harmonieus en gericht op de neus: Clementine, marmelade, kaarsvet en gegrilde hazelnoten. Er is precies de juiste hoeveelheid VA om het op te tillen. Het gehemelte is medium-bodied met een zachte textuur. De zuurgraad is zodanig dat het de restsuiker volledig compenseert, waardoor het fris wordt... zelfs levendig! Elegant en evenwichtig in de afdronk, deze Bual is een echte aanrader. 1.593 flessen uitgebracht (plus andere formaten). Drinken: 2024 - 2050 - Neal Martin, vinous.com, augustus 2024 

Een turfachtige, donkere, gember-chocolade neus, lichtjes opgetild door aceton, op de mooiste manier. De wijn is als een van die prachtige vintage zilveren vorken, zwaar in de hand, brede tanden, fijn geëtst met krullen van wijnranken en bloemen, door de jaren heen versleten om in de vingers te passen, een patina van groen, koper en goud die de rondingen en bochten overschaduwt. Er is abrikoos en chocolade. Praline en kweepeer. Het is kwikzilver en zuchtend; een spook dat je tenen doet krullen; een zucht die je ziel kalmeert. Het krabbelt zijn woorden op je keel en ziel - Tamlyn Currin, JancisRobinson.com, augustus 2024
  
Food-pairing 
Kazen zoals blauwe kazen, Stilton, Gruyere, manchego, & Emmenthal. Gedroogde vruchten.
Crème Brulee, caramel desserts op basis van appels, abrikozen, pecannoten, kersen, amandelen, hazelnoten, gedroogde vijgen & vanille-ijs desserten. De uitstekende metgezel bij een pijp, sigaar of aromatische tabak.
   
Druiven: Boal - Bual
Boal is de Portugese naam, Bual is de Engelse naam - synoniem is Bual de Madeira cq Boal Cachudo - is vooral in het zuiden van het eiland te vinden op hoogtes tussen 100 en 300m en in het Noorden bij São Vicente. 
 
Alcoholgehalte
20% 
 
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 18°C
 
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.
topwijn-uit-madeira
Critics & Awards
19,5/20 - Grandes Escolhas Tasted: Oct 2024
95/100 - Wine Enthusiast Tasted: Nov 2024
With long wood aging, this Madeira has developed a dense golden-tan color. Age shines through this floral, aromatic, concentrated medium-sweet wine. It is fascinating, the wood and spirit showing no sign of diminishing the wine's fruit and sugared orange flavor. Drink now.
    
Producent:Cossart Gordon
Regio: Madeira 
Powered by EasyWebshop