In de neus tonen van zwart en rood fruit, met een vleugje truffel, enkele kruiden en chocolade.
De smaak kenmerkt een uitstekende frisheid van het fruit met een fijne balans tussen zuurgraad en zoetheid, samen met de lange afdronk maakt het van deze LBV een sublieme wijn.
Food-Pairing
Verrukkelijk lekker bij vleesgerechten zoals filet mignon met pepers, kalfsvlees met Béarnaise saus of kwarktaart met chocolade/mint, peer en chocolade tompoes, chocolade-cake, donkere chocolade en zachte of harde witte kazen, tapas, paté & charcuterie
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Amarela, Alicante Bouschet, Sousão
Na 3 jaar rijping op vat maakt het porthuis de keuze om de Vintage Ports te bottelen en verder op fles te doen rijpen. LBV is dus iets oxidatiever dan de Ruby, maar voor velen the best of both worlds
Alcoholgehalte
20 %vol
Conserveren en serveren
Serveren bij 17 tot 18 °C
Kan direct gedronken worden en moet niet gedecanteerd worden.
Fles rechtopstaand bewaren op een constante temperatuur en weg van intense direct licht.
Na opening nog ongeveer 3 maand goed.
Critics & Awards
4,2/5 - Vivino (45 notes)