Webshop » Madeira » Colheita » 2011 Blandy Verdelho Colheita Madeira medium dry

2011 Blandy Verdelho Colheita Madeira medium dry

ABLA08811 2011 Blandy Verdelho Colheita Madeira medium dry

€ 105,00

Levertijd 5-7 werkdagen - Op voorraad

Van wijngaarden in Porto Moniz op de koelere noordwesthoek van het eiland en Calheta aan de zuidkant: licht amber met een glinstering van oranje en olijfgroen op de rand; heerlijke, gastvrije rokerige-hartige aroma's met een vleugje herfstige houtrook; zachte reine-claude zoetheid met wat textuurrijkdom op het gehemelte (80 g/l restsuiker) gecompenseerd door een uitgesproken zuurtje en een heerlijke frisse kruidige appelafdronk die maar doorgaat. Koel serveren (ca. 15°C) op zichzelf als aperitief of bij kippenconsommé. Het kan ook overweg met zachte kruiden. 18/20 - Richard Mayson

Food-pairing  
Als aperitief, ossenstaartsoep (nee, niet erin maar erbij !), garnalencrèmesoep, aspergecrèmesoep, kreeft met dragonvinaigrette, Caesarsalade, gerookte eend met mangochutney, duif met macadamia en steranijs, pekingeend om maar enkele te noemen.
Noten: hazelnoten.
Kaas: kwark, gerijpte kazen, zoete, notenachtige kazen.
Vis: gerookte zalm, garnalencocktail met granny smith, mosselen, sardientjes.
Vlees: vrijwel alle vleessoorten: kip, eend, varkensvlees, biefstuk naturel. Klassiek en perfect bij gerookte ham.
Typisch Madeira-gerecht: zwaardvis met banaan en passievrucht. Gebakken ananas.
Uitstekend als aperitief, combineert goed met tropische fruitsalade, avocado, foie gras, pasta en wildterrines.

Druiven: Verdelho
In de rest van Portugal ook bekend als Gouveio. Is het meest aangeplante witte ras. De stijl heeft een licht zoetje en is off-dry / medium dry. Wordt aangeplant op hoogtes van 400-600, vooral in het Noorden en rijpt laat. De druif is het hoofdingrediënt voor Rainwater.

Wijnmaker
Blandy - Madeira Wine Association

Alcoholgehalte
20%

Bewaren en Serveren 
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren als aperitief bij 10°C en 16°C als dessertwijn.
 
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.
awardx
Critics & Awards
18/20 - Grandes Escolhas Tasted: Oct 2024
18/20 - Tamlyn Currin, JancisRobinson.com, August 2024
90/100 - Wine Enthusiast Tasted: Nov 2024
Verdelho has produced a medium-dry Madeira, balancing old-wood aging flavors with a soft texture and the spirit coming through from the wood aging. It is ready to drink.
   
Producent: Blandy
Regio: Madeira 
Powered by EasyWebshop