Deze 2011 vintage portwijn van Burmester kenmerkt royale florale en fruit-geuren van rijpe dadels, zwarte pruim en rozijn. De smaak is zoete en stroperig in de mond.
Op jonge leeftijd is een vintage port vol en fruitig met heel veel tannine. Het duurt zeker 15-20 jaar voor de beste vintage port zijn hoogtepunt bereikt. Een vintage port kan, mits goed bewaard, dus zeer goed ouderen. De tannine worden na verloop van tijd zachter en de volle fruitsmaak verdwijnt iets naar de achtergrond en maakt plaats voor ceder, leer, kruiden en toffee hints.
Food-pairing
Ideaal na de maaltijd. Gaat heel goed met sterke kazen zoals, Stilton, Gorgonzola, Roquefort, blauwe kazen & Portugese Serra (Portugese schapenkaas). Het kan ook worden geserveerd met fruit of rijke chocolade desserts, en past uitstekend bij een goeie Cubaanse sigaar
Druiven: Touriga Franca, Tinta Amarela, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Sousão, Tinta Roriz
Alcoholgehalte
20%
Bewaren en serveren
Ongeopend en goed bewaard is uw Vintage portwijn jarenlang houdbaar. Horizontaal bewaren, op een constante temperatuur van 15 °C weg van intense direct licht. Vintage portwijnen van 50 tot 60 jaar oud zijn geen uitzondering. Gezien deze wijn nog rijpt op de fles kan er met de tijd sediment gevormd worden, waardoor men de wijn moet decanteren voor het consumeren,
als u dus de bodem van de fles nadert, voorzichtig inschenken
Na het decanteren zal de wijn snel zijn hoogtepunt bereiken en wordt deze best geconsumeerd in de loop van de dag.
Drinken tussen 16º C - 18 ºC
Critics & Awards
Gold - Concours Mondial de Bruxelles, 2014
93/100 - Wine Spectator
Tasted: 15-Dec-2013
88/100 - Stephen Tanzer
88/100 - James Suckling
Tasted: 16-Oct-2011
88/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 11-Jan-2013
86/100 - Wine & Spirits Magazine
Tasted: 01-Dec-2013