Food Pairing
De essentie van foodpairing is de praktijk van het combineren van verschillende voedingsmiddelen die dezelfde grote smaakcomponenten delen. Er moet aandacht worden besteed aan de smaak, de geur, de textuur, de kleur, de temperatuur en de intensiteit. Smaken passen bij elkaar in een congruente of complementaire wijze; |
Congruente pairings hebben veel gemeenschappelijke kenmerken die met elkaar combineren en elkaar intensiveren. Complementaire pairings vullen elkaar aan en creëren een unieke balans.
Logisch allemaal maar hoe begin je eraan ?
En een heuse opdracht om die geschikte wijn in de rekken van de grootwarenhuizen te vinden, tenzij je aan tijd geen tekort hebt.
Daarom, willen wij het voor u gemakkelijker maken en hebben we de wijnen passend bij een hoofdcategorie van gerecht in één handig overzicht gegroepeerd. Bij twijfels geven wij u graag bijkomend advies.
Regel nummer 1 : als je twijfelt neem dan Espumante :-)
- Salade
- Pasta, Pizza & BBQ
- Vleesgerechten
- Wildgerechten
- Vis en schaaldieren
- De Aziatische keuken
- Chocolade dessert
- IJs- en fruit dessert
- Kaasschotel