Tejo

tejo
   De wijnen uit deze regio zijn één van de meest levendige en betaalbare wijnen van Portugal vandaag.
Tejo, tot 2009 Ribatejo genoemd, is bekend als de regio van de wijngaarden, olijfbomen, kurkbossen en de beroemde Lusitano paarden. Tejo is een Portugese wijnregio die hetzelfde gebied omvat als de Ribatejo.
Het ontleent zijn naam aan de rivier de Tejo (Taag). De hele regio heeft het recht om de Vinho Regional aanwijzing Tejo VR te gebruiken, terwijl sommige gebieden zijn ingedeeld in de hogere Denominação de Origem Controlada (DOC) en dan DoTejo DOC genoemd. VR is vergelijkbaar met de Franse vin de pays en DOC is vergelijkbaar met de Franse AOC. Inheemse rode druiven zijn onder meer Touriga Nacional, de beroemdste variëteit van Portugal, als evenals Trincadeira en Castelão.
De aromatische Fernão Pires en de levendige Arinto produceren enkele van de meest frisse witte wijnen van de regio. Deze inheemse druiven gedijen uitstekend in het warme klimaat en complexe bodem en produceren evenwichtige wijnen met fruitige aroma's.
Qua bodem en terroir worden er drie sectoren onderscheiden: Bairro, Charneca en Campo.  
• Bairro ligt ten noorden van de rivier en kent golvende heuvels met een ondergrond van kalksteen gemengd met klei, en in het uiterste noorden ook wat schistes.
 
• Ten zuiden vinden we Charneca. Deze sector is vrij vlak maar erg droog met vooral arme zandbodem. Hier rijpt het fruit ook het snelst. Oudere wijnstokken vechten hier voor water en brengen mooie, complexe wijnen voort.
 
• In de Campo, vlak aan de oevers van de stroom, genieten de wijngaarden het meest van het maritieme klimaat van de Oceaan. De alluviale bodems zorgen voor vlotte, fruitige wijnen met een goede zuurstructuur, te danken aan de matigende invloed van de zee.
 
Typerende witte druivensoorten
Arinto
Fernão Pires
Rabo de Ovelha

Typerende rode druivensoorten
Alfrocheiro
Aragonez
Baga
Castelão
Touriga Nacional
Trincadeira

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
lentedegustatie-portevinho-crop
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop