Tejo - Quinta da Alorna

Traditie gecombineerd met modernisme. Quinta da Alorna, met bijna 300 jaar geschiedenis, is al vijf generaties in handen van de familie Lopo de Carvalho.
 
quinta-da-alorna-vineyard 
 
Quinta da Alorna begon in 1723, toen D. Pedro de Almeida (1688 -1756) Quinta de Vale de Nabais kocht. 
In het midden van de 18e eeuw, toen sommige provincies in Afrika en Azië nog onder Portugal vielen, werd D. Pedro uitgeroepen tot de 44e onderkoning van India. Onderscheiden door dappere daden bij de verovering van Praça Forte de Alorna, in de buurt van Goa, nog steeds in het Indiase land, verleende de koning van Portugal D. João V aan D. Pedro de Almeida de titel van 1st Markies van Alorna. Bij terugkeer in Portugal veranderde de graaf de naam Quinta de Vale de Nabais in Quinta da Alorna en plantte vanaf dat moment de eerste wijngaarden. Vele jaren later verkochten twee van de dochters van D. Leonor de "Quinta dos Alorna" (zoals het werd genoemd) aan de graven van Junqueira, en de erfgenamen verkochten het op een openbare veiling en gaven het door aan Dr. Manuel Caroça. -grootvader van de huidige aandeelhouders - respectabele tandarts, handelsmakelaar en grote zakenman die uiteindelijk de enige eigenaar van Quinta da Alorna werd.

De wijngaarden worden sterk beïnvloed door de rivier die zijn naam geeft aan de regio – Tejo. De rivier de Taag (Taag) is verantwoordelijk voor het vormgeven van de terroirs van de regio, waardoor de vlaktes eromheen ideaal zijn voor het verbouwen van druiven. De nabijheid van onze wijngaarden tot de rivier de Taag (Taag), maakt de thermische amplitude een fundamentele factor in de kwaliteit van de druif. In ons geval is de rivier de Taag (Taag) ongetwijfeld het dominante element van deze regio, die een beslissende bijdrage levert aan het frisse profiel van de hier geproduceerde wijnen.
In het geval van onze Tejo-regio zijn er drie verschillende terroirs: "charneca", "bairro" en "campo". 
Campo is gelegen op de uitgestrekte vlaktes grenzend aan de rivier de Taag (Taag) die onderhevig is aan periodieke overstromingen. Deze zijn verantwoordelijk voor de hoge vruchtbaarheidsindex van de bodem en maken dit een gebied bij uitstek voor de productie van witte wijnen. De natuurlijke vruchtbaarheid van de regio vereist nauwkeurige wijnbouw.
Charneca ligt ten zuiden van Campo, op de linkeroever van de rivier de Taag (Taag), met zand en stenen (gerolde kiezelstenen) lage vruchtbare bodems, met potentieel voor zowel de productie van rode als witte wijnen.

Quinta da Alorna, met ongeveer 160 hectare wijngaarden, die is onderverdeeld in druivensoorten zoals Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet, Fernão Pires, Arinto en Chardonnay, produceert zijn wijnen met behulp van nieuwe wijnbereidingstechnologieën. Het resultaat zijn producten met de kwaliteit, uitmuntendheid en concurrentievermogen waar de markt om vraagt.
 
Quinta da Alorna onderscheidt zich niet alleen door de kwaliteit van de wijnen die op het landgoed worden geproduceerd, maar ook door de landbouw, het bos en de natuur.
 
Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend
Pedro de Almeida was de grootvader van de beroemde Leonor de Almeida Portugal, beter bekend als Marquesa de Alorna (1750 – 1839), een vrouwelijke dichter, politicus, polyglot, reisde, intelligent en verleidelijk, die met haar sterke persoonlijkheid en enorme toewijding aan cultuur , verontrustte en verblindde Portugal in de 18e en 19e eeuw.
De markiezin leidde een intens en dramatisch leven, zonder zich ooit te laten verslaan. Hij bracht 18 jaar van zijn leven door in de gevangenis vanwege de vervolging van Marquês de Pombal, een Portugese edelman en diplomaat die de vergelding leidde van het politieke schandaal dat bekend staat als "O Processo dos Távoras". Deze gebeurtenis was het gevolg van een poging om de toenmalige koning van Portugal, José I, in 1758 te vermoorden door de adellijke familie Távora. Vanwege haar relatie met de verdachte werd Leonor gevangengezet en werd haar familie vervolgd.
 
De markiezin van Alorna, die altijd een intens leven leidde, beïnvloedde de politiek, kende brandende passies, ervoer weelde en armoede, eerbied en ballingschap. Leonor maakte vier regeringen door, was een dame van koningin D. Carlota Joaquina, was getuige van de pretenties van D. Pedro, keizer van Brazilië, om twee kronen te erven: de keizerlijke en de koninklijke, en zag ook het rijk van Brazilië formeel onafhankelijk worden van Portugal.
In 1779 trouwde ze met Carlos Augusto D'Oeynhausen, een Oostenrijkse soldaat, in de prachtige kapel van Quinta da Alorna en het diner en de huwelijksnacht vonden plaats in het paleis van Quinta da Alorna. Voordat hij trouwde, had de echtgenoot van Leonor een zoon, João Carlos d'Oeynhausen (1776 -1838), met een andere vrouw. João Carlos werd altijd zeer goed ontvangen door de Marquesa en had het voorrecht een deel van de opvoeding van de beschaafde dichter te ontvangen. Deze opleiding heeft in grote mate bijgedragen aan zijn briljante carrière als brigadegeneraal in het leger, gouverneur van Pará, Ceará, Mato Grosso en São Paulo, minister van Buitenlandse Zaken en de Braziliaanse marine.
 
Door de eeuwen heen werd Quinta da Alorna verkocht totdat het in handen kwam van Dr. Manuel Caroça, overgrootvader van de huidige aandeelhouders van de familie Lopo de Carvalho, die de Quinta al vijf generaties bestuurt.
 
We raden aan om het boek Marquesa de Alorna van Editora Oficina do Livro te lezen, dat het verhaal vertelt van een gepassioneerde, rebelse, vastberaden en dromerige vrouw die nooit opgaf om vleugels te krijgen in onwaarschijnlijke luchten. Met licht en innemend taalgebruik wordt de lezer “getransporteerd” naar de 18e en 19e eeuw, met een verhaal over liefde en vrijheid. Het resultaat is dat de 672 pagina's van deze historische roman in enkele dagen 'verslonden' zijn.

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
Herfstdegustatie  15-okt-23
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop