Rode wijn uit de Taagstreek, geproduceerd van de druivensoort Castelão. Het presenteert een zeer intens aroma van vers wild fruit, licht muntachtig, harstonen in harmonie met het discrete en zeer goed geïntegreerde hout. Het heeft een intense robijnrode kleur. Uitstekend volume, stevige tannines, zeer duidelijke zuurgraad, waar tonen van wilde zwarte vruchten duidelijk aanwezig zijn. Afdronk van grote elegantie en frisheid.
Food pairing
Heerlijk bij gegrilde octopus, wildgerechten, gerijpte kazen
Druiven : Castelão 100%
Voor de productie van deze wijn zijn de beste Castelão-druiven van Quinta da Alorna geselecteerd, die handmatig zijn geoogst. De lage temperaturen aan het begin van de druivenoogst resulteerden in een zeer gespreide en lange oogst. Het droge klimaat dat in de laatste fase voelbaar was, droeg echter bij aan de productie van druiven met een uitstekende aromatische kwaliteit en natuurlijke zuurgraad. De wijn ondergaat een koude voorgisting met schil gedurende 2 dagen, gevolgd door een alcoholische gisting gedurende 10 dagen, met voorzichtig overpompen bij een gecontroleerde temperatuur. Tenslotte rijpte deze rode wijn gedurende een periode van vier maanden in gebruikte Amerikaanse eikenhouten vaten. Voor het bottelen wordt de wijn gefilterd.
Quinta da Alorna, majestueus gelegen in de regio Tejo, heeft een breed scala aan wijngaarden die op een duurzame en sociaal verantwoorde manier worden bewerkt, waarbij zowel voor het land als voor de arbeiders wordt gezorgd. De troefkaart van Portugal is het brede scala aan smakelijke inheemse variëteiten en die worden hier goed aan het werk gezet. Aromatische Fernao Pires, strakke, minerale Arinto en de Portugese iteratie van Tempranillo, Tinto Roriz, behoren tot de schare van oogverblindend smakelijke componenten waarmee ze moeten werken en het resultaat is een volbracht assortiment van uitgesproken Portugese wijnen.