De Portugese Druivenrassen

Er is geen plek op de aarde gelijk en door de verschillen in bodemgesteldheid en samenstelling en ook weersgesteldheid (micro-klimaat) bepaalt dit uiteindelijk het karakter, de houdbaarheid, duurzaamheid en klasse van de wijn. Door deze verschillen heeft een wijn, gecomponeerd uit dezelfde druiven, per land en streek, een soms geheel andere smaak en karakter. Dit maakt wijn zo interessant en verrassend.

Portugal is op dit moment één van de spannendste wijnlanden in de wereld. Dat is voor een deel te danken aan de eigen, meer dan 250 inheemse druivenrassen. De wijnen zijn kwalitatief hoogstaand, en het smakenpalet is veelzijdig. Daag je zintuigen uit en geniet van het unieke dat de Portugese druiven bieden.

Portugese wijnmakers hebben een heldhaftige vastberadenheid getoond om een erfgoed van meer dan 250 inheemse druivenrassen te conserveren - en de meeste van deze rassen bestaan nergens anders in de wereld. Ze zijn meesters in het ontsluiten van het potentieel van een land vol diversiteit. Wijnstokken worden geplant in alle soorten bodems, van zand tot schalie, en blootgesteld aan diverse microklimaten, met invloed van de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en van het continentale Europa. Het resultaat is een spannend assortiment wijnen die zowel divers als uniek zijn.
 
Ontdek op de volgende pagina's de veelzijdigheid en rijkdom van deze unieke druivensoorten 
 
Druivensoorten in Portugal
 
Mencia

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
lentedegustatie-portevinho-crop
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop