Touriga Nacional

Tourigo

touriga-nacional

De Touriga Nacional is een van de belangrijkste blauwe druiven uit Portugal. Touriga Nacional geeft intrigerende, dieprode wijnen met tonen van zwart fruit en leer. Ze kunnen behoorlijke tannines ontwikkelen. Daarom blenden veel Portugese wijnmakers de Touriga Nacional met andere druiven.
 
Tourica Nacional groeit van oorsprong in de Douro vallei. Voordat de druifluis de Europese wijngaarden aan het eind van de negentiende eeuw vernietigde, stond daar zelfs nauwelijks anders. Maar omdat de kleine druif van de Touriga Nacional een lage opbrengst per hectare biedt, hebben veel wijnmakers daarna voor andere druiven gekozen.  Dat neemt niet weg dat de Touriga Nacional tot op de dag van vandaag erg belangrijk is voor de Douro. De wet schrijft voor dat er tenminste 20% Touriga Nacional in de rode wijn uit DOC Douro moet zitten. Ook in de rode Port wordt vaak met Touriga Nacional gewerkt. Maar beide zijn bijna altijd een blend met andere druiven als Touriga Franca, Tinto Cão en Castelão. 
 
Inmiddels heeft de Touriga Nacional - en zijn talloze meer en minder geslaagde klonen - zich naar het Zuiden van Portugal verspreid. Van Bairrada tot Alentejo. Zelfs in Australië kun je tegenwoordig Touriga Nacional vinden

Synoniem : Tourigo

map-touriga-nacional


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: