Bical

Borrado das Moscas (Dão) - Fernão Pires de Galego - Pedro
bical
is een goed producerende cultivar die vooral in de Dão en Bairrada wordt gebruikt. Vanwege het hoge zuurgehalte wordt de druif ook gebruikt voor mousserende wijnen. Deze tamelijk robuuste druif heeft een goed productie maar is gevoelig voor meeldauw. De wijn combineert een hoog zuurgehalte met een hoog alcoholpercentage en kan na enkele jaren op fles honingzoet worden  
 
Bical heeft de naam aromatisch te zijn, maar veel moderne monocépages geven hier weinig blijk van. Schilcontact voor fermentatie schijnt echter een licht zeep en bloemachtig aroma te geven. De wijn kan goed bewaard worden. De wijnen zijn zacht en aromatisch, fris en goed gestructureerd, meestal met aroma's van perzik en abrikoos. Zij reageren goed op langdurige houtmaturatie. 
In Bairrada (Beira Atlantico) wordt Bical veel gebruikt voor de productie van mousserende wijnen, vaak gemengd met Arinto 
 
Andere namen voor deze druif zijn Borrado das Moscas (Dão), Fernão Pires de Galego en Pedro 

map-bical

Druivenrassen
Powered by EasyWebshop