Arinto de Bucelas

Pederná - Cerceal - Malvasia Fina

arinto

Zoals de naam reeds aangeeft, komt deze druif zeer waarschijnlijk uit de regio Bucelas ten noorden van Lissabon. In 1712 verwijst Alarte reeds naar de uitstekende kwaliteit van deze druivensoort. Het is een van de oudste inheemse druivensoorten uit Portugal. In de loop van de eeuwen verspreidde deze druif zich noordwaarts tot in de Vinho Verde, het uiterste noorden van Portugal. Daar is het vandaag de dag een traditionele variëteit.

De druif heeft een late bloei en wordt dus ook laat geoogst. De kleine druiven groeien in zeer compacte trossen bij elkaar en kunnen goed tegen de droogte. De zuurgraad is hoog waardoor het een frisse afdronk heeft met een aroma van citroen. 

De beste wijn van deze druif komt toch uit Bucelas, waar de invloed van de oceaan zorgt voor elegante wijnen, die behalve citroen en groene appels, ook minerale tonen heeft dankzij de kalkrijke bodem. Wijn uit goede jaren kan goed bewaard worden.

Vila Maior en zijn Franse collega, Puillat, hebben gespeculeerd dat Arinto-wijn vergelijkbaar zou zijn met de Duitse Riesling, in 1912 schrijft Carvalho dat dit niet klopt

De meest bekende synoniemen zijn: Pederná, Cerceal & Malvasia Fina

map-arinto


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: